You are currently viewing Дан Техничке школе Неготин 2023.

Дан Техничке школе Неготин 2023.

Поштовани, Техничка школа Неготин је 27. априла 2023. обележила 57 година постојања. Професори школе заједно са ученицима традиционално су се побринули да гостима представе садржајан и богат културно-уметнички програм. 

Ове године приредба је била посвећена животу и песничком стваралаштву Десанке Максимовић. За организацију и припрему приредбе побринули су се професорке Српског језика и књижевности Сања Илић и Невена Живановић, док су од ученика наступили: Дарија Илић и Јован Ђорђевић (одељење I1), Милица Крецојевић, Стефан Никић, Филип Нујкић, Милан Милојковић (одељење I2), Дамјан Добрић, Богдан Васиљевић, Стефан Војиновић, Марија Мирић (одељење II1), Мануела Новаковић (одељење II2), Немања Арсић (одељење III1), Младен Милошевић, Лука Милић, Никита Џимрић, Јована Предић, Мила Зарић (одељење IV1).

Након приредбе представљен је и нови број школског часописа Технопис, деветог по реду,  презентацију је урадила школски библиотекар и главни уредник часописа Технопис Весна Перић.

Затим се присутнима поздравним говором обратио и директор школе Слободан Динуловић, који је након говора доделио јубиларну награду члану колектива Десимиру Милосављевићу за 35 година рада. 

Гостима је приказан и видео материјал са практичне наставе ученика школе који своје образовање похађају по дуалном моделу. 

За ученике и професоре оррганизован је и турнир у шаху, за организацију се побринуо професор математике и руководилац шаховске секције Техничке школе Неготин Станко Плавшић.

Аутор текста

Александар Талић

Слике са приредбе, кликните на слику како би сте је увећали.

Видео материјал са приредбе.

ПДФ презентација  са приредбе о животу и делу Десанке максимовић.

Турнир у шаху, кликните на слику како би сте је увећали.

Пратите нас на друштвеним мрежама