You are currently viewing Европска ноћ истраживача

Европска ноћ истраживача

Последњи септембарски дани протекли су у знаку десете Европске ноћи истраживача, највеће до сада! У чак 29 градова широм Србије, 27. и 28. септембра од 16 часова научници су показали колико наша свакодневица може да буде узбудљива уз мало ентузијазма, осмеха и много науке!

У Неготину је домаћин овогодишње јубиларне Европске ноћи истраживача, која се одржала под симболичним геслом „Десета ноћ кроз знање даје моћ“, била Народна библиотека „Доситеј Новаковић“. Домаћини су угостили девет екипа из основних и средњих школа из Неготина и Кладова. Основци и средњошколци, међу којима је била и екипа Техничке школе Неготин, су заједно са тимом научника пројекта „Scimfonicom“ са Института за молекуларну генетику и генетичко инжењерство и Факултета за физичку хемију кренули на „Пут од Б до А“ – од базичне науке до апликације.

Овогодишњи победници СТИМ квиза је екипа ОШ „Бранко Радичевић“, али су и остале екипе, судећи по показаном знању, биле на висини задатка. Честитке екипи „младих научника“, а осталим учесницима квиза желимо бољи успех следеће године!

Пратите нас на друштвеним мрежама