Музика свуда око нас

Музику можемо осетити скоро свим својим чулима. Неодвојиви је део наших живота. Слушамо је код куће, у колима, на фестивалима и журкама. Она лечи. Уз њу доживљавамо невероватне тренутке среће, али у туге.

Музика је све оно што је супротно тишини. Испуњава и обогаћује наше животе. Прати нас на венчањима и сахранама, при верским обредима, јавним свечаностима.

Језиком који говори пролази кроз зидове. Не могу је зауставити границе. Ни унутрашње ни спољашње, ни видљиве ни невидљиве. Она је језик који сви разумеју.

Ни предрасуде јој ништа не могу јер музика је елемент који повезује све људе на планети без обзира на њихово порекло, боју коже или друштвени статус.

Музика има почетак, али не и крај. Бескрајна је. Ванвременска и ванпросторна. С лакоћом преводи на све језике. И са свих језика. За њу неизречена осећања не постоје.

“Што је у држави боља музика, боља ће бити држава”. Мудар је био Платон, добро је промислио пре него што је ову мисао изрекао. Ништа нас не спречава да је прихватимо. Па чак и својом прогласимо.

Ерасмус+ нас је одвео у Атину на чијим улицама смо се свакодневно сусретали са музиком. Ако одгледате видео „Звуци Атине“ доћи ћете до истог закључка до којег смо дошли и ми – добра је у Грчкој музика.

Поштовани, кликните на слику како би сте је увећали.

Пратите нас на друштвеним мрежама