You are currently viewing Обавештење за наставнике, родитеље и ученике поводом априлског распуста

Обавештење за наставнике, родитеље и ученике поводом априлског распуста

Поштовани родитељи/ законски заступници и ученици,
Пролећни распуст за средње школе ван територије АП Војводине планиран је у периоду од 15. до 20. априла 2020.године, а први радни дан је требало да буде уторак 21. април.2020. године.
У ситуацији ванредног стања и низа мера, које се односе на контролу кретања грађана, кад је јавни градски и међуградски превоз готово укинут, кад су прекинути културни, туристички и спортски догађаји, сматрамо да дане предвиђене за пролећни распуст треба искористити за учење и да би прекидање наставе на даљину било на штету ученика, који свакако морају да буду у кругу породице и са што мање социјалних контаката у кући и ван куће.
У складу са наведеним планирана је промена календара образовно-васпитног рада:
-15. и 16. априла 2020. године (среда  и четвратак) – одвија се настава на даљину према најављеном распореду часова и друге активности школе које планирају за ученике;
-Од 17. до 20. априла 2020. године (петак- понедељак) – пригодни едукативни садржаји у вези са празником и садржаји који су у функцији квалитетног коришћења слободног времена ученика;
-Од 21. априла 2020. године (уторак) – наставак похађања наставе на даљину
Представљена промена календара образовно-васпитног рада омогућава нам да, по нормализовању ситуације, добијемо додатни простор за надокнаду кључних школских активности, о чему ћете бити благовремено обавештени.

Пратите нас на друштвеним мрежама