You are currently viewing Понашање у online окружењу

Понашање у online окружењу

 Драги ученици и родитељи,

   Сви смо се изненада нашли у једној новој и неочекиваној ситуацији на коју се сада МОРАМО прилагодити. Пред свима нама су нови изазови, и само договором, узајамном сарадњом и поштовањем прописаних правила овај тежак период можемо превазићи на најбољи могући начин. Као што знате, комуникација између наставника и ученика одвија се путем мејлова, Вибера и Гугл учионица. У складу са специфичностима организовања онлајн  наставе у време пандемије вирусом и узимајући у обзир праћење понашања ученика, сматрамо да смо у обавези да вас са тим упознамо и и упозоримо на могуће непримерено понашање ученика на платформама за учење (различити облици дигиталног насиља, понашање којим се неко вређа или омаловажава, непримерени коментари и др.).

   Да бисмо то спречили, потребно је да пратите рад ваше деце на платформама за учење и обратите пажњу на садржаје које ученици постављају током процеса онлајн учења. Уколико наставници примете непримерено понашање ученика, о томе ће обавестити одељенског старешину, а одељенски старешина је дужан да вас о томе обавести.

   Уколико школа има сазнања о дигиталном насиљу између ученика које се наставља и поред информисања родитеља и/или представља посебан ризик по ученика/ке изложене насиљу потребно је да поднесе пријаву надлежном Министарству унутрашњих послова и о томе извести надлежну Школску управу.

  Сваки вид непримереног понашања ће бити забележен и утицати на  оцену из владања на крају школске године.

  Само уз максимално разумевање, сарадњу и међусобну толеранцију, верујемо да ћемо нове изазове успешно савладати.

  Имајте на уму да правила лепог понашања и комуникације која важе у учионици и школи, важе и у виртуелној учионици…

 Будите одговорни према себи и другима, остајте здрави!

 Колектив  Техничке школе Неготин

Пратите нас на друштвеним мрежама