Понашање у online окружењу

Понашање у online окружењу

5
(2)

 Драги ученици и родитељи,

   Сви смо се изненада нашли у једној новој и неочекиваној ситуацији на коју се сада МОРАМО прилагодити. Пред свима нама су нови изазови, и само договором, узајамном сарадњом и поштовањем прописаних правила овај тежак период можемо превазићи на најбољи могући начин. Као што знате, комуникација између наставника и ученика одвија се путем мејлова, Вибера и Гугл учионица. У складу са специфичностима организовања онлајн  наставе у време пандемије вирусом и узимајући у обзир праћење понашања ученика, сматрамо да смо у обавези да вас са тим упознамо и и упозоримо на могуће непримерено понашање ученика на платформама за учење (различити облици дигиталног насиља, понашање којим се неко вређа или омаловажава, непримерени коментари и др.).

   Да бисмо то спречили, потребно је да пратите рад ваше деце на платформама за учење и обратите пажњу на садржаје које ученици постављају током процеса онлајн учења. Уколико наставници примете непримерено понашање ученика, о томе ће обавестити одељенског старешину, а одељенски старешина је дужан да вас о томе обавести.

   Уколико школа има сазнања о дигиталном насиљу између ученика које се наставља и поред информисања родитеља и/или представља посебан ризик по ученика/ке изложене насиљу потребно је да поднесе пријаву надлежном Министарству унутрашњих послова и о томе извести надлежну Школску управу.

  Сваки вид непримереног понашања ће бити забележен и утицати на  оцену из владања на крају школске године.

  Само уз максимално разумевање, сарадњу и међусобну толеранцију, верујемо да ћемо нове изазове успешно савладати.

  Имајте на уму да правила лепог понашања и комуникације која важе у учионици и школи, важе и у виртуелној учионици…

 Будите одговорни према себи и другима, остајте здрави!

 Колектив  Техничке школе Неготин

Ваша оцена текста?

Кликните на звезду да би сте оценили текст!

Просечна оцена 5 / 5. Резултат: 2

Будите први који ће оценити текст!

Жао нам је што вам овај текст није био користан!

Хајде да побољшамо овај текст!

Реците нам како да га побољшамо?

Пратите нас на друштвеним мрежама