019/544-185      Миомира Радосављевића Пикија 9      tehnickanegotin@gmail.com
Промоција првог броја часописа Технопис

Промоција првог броја часописа Технопис

5
(2)

Хиљадама година човек је настојао да сазна о природи, људима и стварима. Да би могао да се споразуме и комуницира са другима, измислио је језик.
Све што је човек спознао о свету који га окружује спознао је преко њега. Искуство које је стицао преносио је преко језика, невербалном и вербалном комуникацијом. Заборављајући кроз историју нека искуства, осетио је потребу да стечена сазнања остави потомцима у писаној форми па их је записивао прво у камену, онда на папирусу, у глини и воску и на крају на папиру.

Читање је једна од најзначајних активности која се одвија кроз цео живот. Са читањем и књигама смо повезани још као деца, пре него што сами научимо да читамо. Када први пут узмемо књигу у руке или када нам је родитељи читају. Читањем развијамо креативне способности, концентрацију, интелектуалне и менталне способности, постижемо боље резултате у школи и током студирања. Са развојем технологије читање није изгубило на својој популарности, напротив. Технологија нам је омогућила лакши и бржи приступ ризници знања.

Вођени идејом да школске новине побољшавају комуникацију и информисаност у школи, осмислили смо, направили и на веб-сајт Техничке школе поставили наш нови часопис Технопис и на тај начин и сами обогатили дигиталну ризницу знања.

Презентацију Технописа, на академији поводом Дана школе, одржала школски библиотекар Весна Перић, главни и одговорни уредник часописа.

Ваша оцена текста?

Кликните на звезду да би сте оценили текст!

Просечна оцена 5 / 5. Резултат: 2

Будите први који ће оценити текст!

Жао нам је што вам овај текст није био користан!

Хајде да побољшамо овај текст!

Реците нам како да га побољшамо?

Пратите нас на друштвеним мрежама
Затвори