You are currently viewing Светосавска академија 2023/2024.

Светосавска академија 2023/2024.

Дана 27. јануара 2024. године ученици, наставници и гости обележили су школску славу Светог Саву, академијом у свечаној сали Техничке школе Неготин. Ђаци су на интересантан начин, држећи се традиције, обучени у народну ношњу, извели приредбу посвећену животу и делу првог српског просветитеља. Поред свог глумачког и рецитаторског умећа, ученици су показали и певачки дар, изводећи Светосавску химну, а на крају песму „Весели се српски роде“.

Након наступа у Дому културе „Стеван Мокрањац“ показали смо да смо раме уз раме са осталима по глуми, културно-уметничком и музичком таленту, као и способностима које наши ученици поседују. Док сам посматрао наступ своје школе са балкона Дома културе, осећао сам радост и понос. Свој суд дала је и неготинска публика која се активно укључила у наступ и тиме додатно мотивисала и подржала учеснике.

Ученици који су учествовали у представи су: Мануела Николић I1, Инес Јанковић I2, Лука Марчинковић I2, Софија Војиновић I2, Дарија Илић II1, Јован Ђорђевић II1, Стефан Војиновић III1, Богдан Васиљевић III1, Марија Митић III1, Дамјан Добрић III1 и Мануела Новаковић III2, која је награђена првом наградом на литерарном конкурску „Пред иконом Светог Саве“.

Професорке, које су осмислиле културно-уметнички програм и са великом посвећеношћу, трудом и стрпљењем, припремале децу су: Марија Стакић, Невена Живановић, Сања Илић и Лидија Томовић Вуковић. Читав тим наше школе показао је креативност, таленат и знање за припрему и реализацију пројекта.

Захваљујемо се професорима Горану Патрујкићу и Александри Бокшеровић и КУД-у „Мокрањац“ који су за ученике обезбедили народну ношњу. Колега Милош Јотић био је у улози сниматеља представе, а аутор презентације и техничка подршка Александар Талић.

Домаћин овогодишње славе био је директор школе Слободан Динуловић, част да следеће године буде домаћин и колачар припада колеги Дејану Стефановићу.

До следећег наступа велики поздрав!

Уводни текст

Александар Талић

Галерија слика са академије одржане у свечаној сали Техничке школе Неготин.

Кликните на слику како би сте је увећали.

Видео запис са приредбе посвећеној животу и делу Светога Саве.

Facebook страница Техничке школе Неготин.

Галерија слика са академије одржане у Дому културе „Стеван Мокрањац“.

Кликните на слику како би сте је увећали.

Наступ са академије одржане у Дому културе „Стеван Мокрањац“.

ПДФ презентација са академије

Пратите нас на друштвеним мрежама